Januari en februari zijn bij uitstek de maanden om een bruidstaart uit te zoeken. Jullie locatie is geboekt, bruidsjurk en pak zijn uitgezocht, nu begint het invullen van jullie grote dag met alle details. En terwijl sommigen het nieuwe jaar beginnen door geen taart te eten na een klein overschot tijdens de feestdagen, hebben jullie juist alle reden om vooral te proeven.  In vele tijdschriften en online is er voldoende info te vinden over waar op te letten en wat te doen als het bijvoorbeeld gaat om het kiezen van een locatie. Of de jurk! Maar wat te doen met de bruidstaart? Je bestelt natuurlijk geen appeltaart. Alhoewel, dat kan natuurlijk ook. Als dat jullie voorkeur heeft!

Wat past bij jullie? Dat is eigenlijk, wat mij betreft, de grote vraag. Wat zijn jullie wensen? Er zijn lijstjes met trends en voorbeelden alom te vinden, maar wat past bij jullie dag? Dat is dan ook het éérste dat belangrijk is om je af te vragen. Waar dromen jullie van? Een romantische grote bruidstaart die jullie samen aansnijden na de ceremonie? Of hippe kleine sweets in uitéénlopende smaken, zoals macarons of lollipops?

Hoe ziet jullie dag eruit? Gaat ’s ochtends al heel vroeg de wekker en is er kort de tijd om te lunchen door alle belangrijke momenten op jullie grote dag? Dan is er een grote kans dat als jullie de bruidstaart aansnijden na de ceremonie, dit  het éérste moment is dat jullie samen kunnen genieten van een heerlijk stukje taart en toast. Een macaron kan dan heel hip zijn, maar misschien geven jullie de voorkeur wel aan een punt taart en wat willen jullie je gasten serveren op dat moment? Naar jullie dagindeling kijken kan helpen om bepaalde keuzes te maken.

Te mooi om op te eten, te lekker om te laten staan; smaak! Ik vind het heel belangrijk dat onze bruidstaarten en patisserie tot in de kleinste details en perfectie gemaakt worden. Te mooi om op te eten…Maar dat is natuurlijk wel wat jullie gaan doen. En dan wil je iets heel lekkers proeven! Maak een afspraak voor een proef- en ontwerpsessie met jullie patissier/banketbakker en proef wat voor heerlijks er allemaal mogelijk is om jullie bruidstaart tot een waar feestje te laten smaken. Denk daarbij ook aan het seizoen waarin jullie trouwen. Op een warme zomerse dag is een citroenvulling heerlijk verfrissend, maar als er buiten een laagje sneeuw ligt dan willen jullie misschien wel een carrotcake met salted caramel en cream cheese serveren?

Wat inspireert jullie? Altijd al een liefhebber geweest van roze en Kate Spade? Of raken jullie geïnspireerd door rustieke materialen en natuurlijke tinten? In het ontwerp van jullie bruidstaart kan alles samen komen dat jullie inspireert. Tijdens een proef- en ontwerpsessie moedig ik het bruidspaar altijd aan te kijken naar wat zij mooi vinden en het is zo leuk om te zien dat dit samenkomt in een taart of sweet table. Om jullie patissier / cake designer een idee te geven van wat jullie mooi vinden is een Pinterest board een handige tool. Of ga samen op een regenachtige middag, met een stapel tijdschriften en stofjes, knippen en plakken. Maak een moodboard dat overal mee naar toe genomen kan worden; bijvoorbeeld naar jullie patissier, bloemist en locatie.

Volg je gevoel. Uiteindelijk gaat het maar om één ding. Jullie grote dag! Het lijkt zo vanzelfsprekend om dicht bij je gevoel te blijven als het gaat om keuzes maken. Zeker bij de bruidstaart kunnen er (soms ongemerkt) keuzes gemaakt worden voor jullie. Bijvoorbeeld omdat jullie trouw locatie vaak samenwerkt met een bepaalde banketbakker of omdat alle verjaardagstaarten elk jaar door de hele familie bij die ene winkel worden besteld. Spreekt die ene patissier op instagram tot jullie verbeelding? Maak een afspraak! Keurmerken, aanbevelingen, etc, doen er uiteindelijk niet toe. Kies een cake designer / patissier die iets heerlijks en moois voor jullie maakt waar je samen nog heel lang en blij aan terug denkt, als jullie kijken naar die éne aansnijfoto.

Extra handige tip ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Blijf wekelijks op de hoogte van onze tips, nieuwtjes en aanbiedingen. Elke nieuwsbrief bevat een ultieme tip, aansluitend bij een blog, exclusief voor onze nieuwsbrieflezers.