Over Sweet Appetite

Door een uniek gevoel voor stijl en trends, oog voor detail, het gebruik van de beste (biologische) ingrediënten en persoonlijke aandacht is Sweet Appetite uitgegroeid tot een trendsetter op het gebied van bruidspatisserie in Nederland. Patissier Marieke de Korte is eigenaresse van Sweet Appetite.

Patisserie

Marieke verteld graag over Sweet Appetite: “Als klein meisje maakte ik samen met mijn (groot)moeder jam van het fruit uit haar moestuin. Daar ontdekte ik mijn liefde voor puur en lekker eten.
In Italië waar ik belandde vanwege werk van mijn lief, hielp ik vrienden in hun kleine pasticceria in Pisa. Daar leerde ik wat ik in Nederland gezocht had:’ Patisserie maken zoals dat vroeger werd gedaan.’

Mousset en Peggy Porschen

Terug in Nederland werkte ik bij de bijna honderd jaar oude chocolaterie Mousset. Met ambachtelijke technieken en pure ingrediënten leerde ik ouderwets lekkere chocolade te bereiden. Bij Mousset ontdekte ik mijn voorliefde voor (bruids)taarten.
Bij Peggy Porschen Cakes in London leerde ik patisserie en design te combineren tot de mooiste bruidstaarten. Niet voor niets bestellen Elton John, Sting, Madonna, Kate Moss en Stella McCartney hier hun taart. Met de bij Peggy Porschen opgedane ervaring, inspiratie en skills richtte ik in 2010 Sweet Appetite op. Nog steeds keer ik geregeld terug naar Londen voor inkoop, trends, masterclasses en mijn netwerk. In 2011 gaf Peggy Porschen exclusief voor Sweet Appetite een masterclass weddingcakes aan patissiers uit Nederland en België.

Uitnodiging

Ik vind het een voorrecht om een bijdrage te kunnen leveren aan al de feestelijke momenten waar wij patisserie voor maken. Ik ben voortdurend bezig met design en smaak. In een bruidsjurk of een mooi boeket zie ik direct een ontwerp voor een unieke taart.
Ik nodig jullie dan ook van harte uit voor een proef-en ontwerpsessie of afspraak om zelf te ervaren wat voor een moois en heerlijks Sweet Appetite voor jullie kan betekenen.”

Ontwerpen van Sweet Appetite worden internationaal en nationaal gepubliceerd. Marieke maakte (bruids)patisserie voor o.a. Renate en Winston Gerstanowitzch , Jim en Bettina Bakkum, Froukje de Both, diverse magazines, events en films als de “Toscaanse Bruiloft.
Sweet Appetite werkt nauw samen met Chocolaterie Mousset in Arnhem.

sweet appetite social pinterest-sweetappetite-klein instagram-sweetappetite-klein facebook-sweetappetite-klein