Over Sweet Appetite

Door een uniek gevoel voor stijl en trends, oog voor detail, het gebruik van de beste (biologische) ingrediënten en persoonlijke aandacht is Sweet Appetite uitgegroeid tot een trendsetter op het gebied van patisserie in Nederland. Patissier Marieke de Korte is eigenaresse van Sweet Appetite.

Patisserie

Marieke vertelt graag over Sweet Appetite en bakken: “Al zolang ik mij kan herinneren ben ik met bakken bezig. Mijn oma leerde mij al jong jam maken, koekjes bakken en de pagina’s over taart in haar oude Haagse kookboek heb ik bijna stuk gelezen.
In Italië waar ik belandde vanwege werk van mijn lief, hielp ik vrienden in hun kleine pasticceria in Pisa. Daar leerde ik wat ik in Nederland gezocht had:’ Patisserie maken zoals dat vroeger werd gedaan. Van de beste, vaak simpele ingrediënten iets heerlijks maken.

Mousset en Peggy Porschen

Terug in Nederland werkte ik bij de bijna honderd jaar oude chocolaterie Mousset. Met ambachtelijke technieken en pure ingrediënten leerde ik ouderwets lekkere chocolade te maken. Bij Mousset ontdekte ik mijn voorliefde voor patisserie. Ik wilde leren taartjes en sweets te maken die te mooi waren om op te eten en te lekker om te laten staan. En dus vervolgde ik weer mijn reis naar het buitenland, waar ik mijn skills als patissier verfijnde bij Peggy Porschen Cakes in London.

Van Peggy leerde ik patisserie en design te combineren tot de mooiste bruidstaarten en koekjes. Niet voor niets bestellen Elton John, Sting, Madonna, Kate Moss en Stella McCartney hier hun taart en de Peggy Porschen Parlours zijn inmiddels hotspots in Londen. Met de bij Peggy Porschen opgedane ervaring, inspiratie en skills richtte ik in 2010 Sweet Appetite op. Nog steeds keer ik geregeld terug naar Londen voor inkoop, trends, masterclasses en mijn netwerk. In 2011 gaf Peggy Porschen exclusief voor Sweet Appetite een masterclass weddingcakes aan patissiers uit Nederland en België.”

Ontwerpen van Sweet Appetite bruidstaarten en recepten van Marieke zijn internationaal en nationaal gepubliceerd. Marieke maakte (bruids)patisserie voor o.a. Renate en Winston Gerstanowitzch , Jim en Bettina Bakkum, Froukje de Both, diverse magazines, bedrijven als Givenchy, events en films als de “Toscaanse Bruiloft.
Sweet Appetite werkt nauw samen met Chocolaterie Mousset in Arnhem.

sweet appetite social pinterest-sweetappetite-klein instagram-sweetappetite-klein facebook-sweetappetite-klein