sweetappetite-tijdvoormax-martine

Vanmiddag was ik te gast in de uitzending van Tijd voor Max om een feestelijke Chocolate Drip Cake te maken. Je kunt de uitzending hier terugkijken en ook het recept vinden.

Chocolade Drip Taart voor Kerstmis

Zo’n Chocolate Drip Cake is natuurlijk super als Kerstdessert, maar ook bij andere gelegenheden heel feestelijk. Wat tips op een rijtje voor de ultieme drip!

  • Gebruik slagroom met een vetpercentage van minstens 35%, zo maak je de beste ganache (oftewel de chocoladesaus).
  • De creme laag van de taart waar je op dript goed koelen voordat je de saus gaat gieten.
  • Pure chocolade met een cacao gehalte van minimaal 55 procent is het aller lekkerst.
  • Op internet zijn er diverse filmpjes te vinden over het maken van een drip cake; de drips worden aangebracht met spuitzakken, spatels enz. Ik gebruik gewoon een eetlepel, dan kun je uitstekend de drips doseren.
  • Je hebt een hele taart om te drippen, begin voorzichtig 🙂 Het is heel mooi om een variatie van kleine en grote drips te hebben. Dus niet direct een hele eetlepel saus over de zijkant van je taart drippen, probeer eerst een beetje…
  • De glanzende chocoladesaus blijft niet zo mooi glanzen als je de drips van te voren aanbrengt en de taart dan in de koelkast plaatst. Breng de drips niet te lang voorafgaand aan het serveren aan op de taart, dan krijg je die luxe glossy chocolade drip.
  • Geen fan van pure chocolade? Je kunt ook een drip maken van melkchocolade (110 gram slagroom+150 gram melkchocolade) of witte chocolade (110 gram slagroom+175 gram witte chocolade). Dit zijn iets andere verhoudingen dan voor een “standaard” ganache recept, zodat je een mooie drip krijgt.
  • Die leuke eetbare sterretjes op de koekjes strooide ik ook over de chocoladesaus. Ze maken je Chocolate Drip Cake natuurlijk helemaal af als Kerstdessert; je vindt ze hier bij Bouwhuis.

Eet smakelijk! En wil je nou op de hoogte blijven van recepten en nieuwtjes, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.